درباره شرکت

شرکت پتروشیمی پارس در ۲ اسفندماه ۱۳۷۷ تاسیس و به­ نام شرکت پتروشیمی عسلویه به ­ثبت رسیده و فعالیت­های مؤثر آن با تشکیل هیئت مدیره جدید از تاریخ 1378/۰۷/۱۰ شروع شد. نام این شرکت با تصویب در جلسه فوق­ العاده مورخ 1379/۰۲/۱۷ به پتروشیمی پارس تغییر یافت.


این شرکت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که در شمال خلیج­ فارس در بندر عسلویه می­باشد قرار دارد. این منطقه در حد فاصل ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و ۵۷۰ کیلومتری غرب بندرعباس می­باشد.

فعالیت­های اجرایی مرتبط با آن از سـال ۱۳۷۸ آغـاز گردید. کل سرمایه­ گـذاری ارزی انجام شده ۷۲۰ میـلیون دلار و سرمایه­ گذاری­ ریـالی انجام شده ۲۸۳۵ میلیارد ریـال بوده است. پنجاه درصد سهام شرکت پلیمر آریاساسول نیز متعلق به شرکت پتروشیمی پارس می­باشد. شرکت پتروشیمی پارس از سه واحد تولیدی و یک­ بخش برون­ واحدی تشکیل شده است:

 

۱. واحد استحصال اتان C۲+ Recovery & Fractionation :

سرانجام بعد از تلاش شبانه­ روزی کارکنان شرکت پتروشیمی پارس واحد استحصال اتان این شرکت در هفتم تیرماه ۱۳۸۵به‌یاد و خاطره شهدای هفت تیر حزب جمهوری اسلامی به دست ریاست محترم وقت مجلس شورای اسلامی افتتاح و مورد بهره­ برداری قرار گرفت. خوراک واحد، روزانه ۶۰ هزارتن گاز می‌باشد ‌که ‌از پالایشگاه­های اول و دوم مجتمع گاز پارس جنوبی تامین می­ شود که پس از استحصال اتان و هیدروکربن­ های سنگین‌تر، ۴۸ هزارتن در روز گاز سبک تحت عنوان (Sales Gas) به پالایشگاه­ها برگشت داده می‌شود تا جهت تامین خوراک سایر مجتمع­ها و یا تزریق به شبکه گاز سراسری استفاده گردد. محصولات این واحد عبارتند از:

۱- اتان: میزان تولید ۱میلیون و5۰۰ هزار تن در سال می باشد که ۱میلیون و۲۶۷ هزارتن آن خوراک پتروشیمی آریاساسول و 270 هزارتن مابقی خوراک پتروشیمی جم را تامین می‌نماید.

۲-پروپان: میزان تولید 87۰ هزارتن در سال می­باشد که از طریق اسکله‌های‌ شرکت‌پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی صادر می‌شود.

۳-بوتان: میزان تولید 510 هزارتن در سال می­باشد که از طریق اسکله‌های شرکت‌پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی صادر می‌شود.

۴-گسولین: میزان تولید‌110هزارتن در سال می‌باشد که به عنوان بخشی از خوراک پتروشیمی‌های جم و نوری (برزویه)وسایر مشتریان داخلی استفاده می ­گردد.

 

۲. واحد اتیل بنزن Ethyl Benzene :

 از دیگر واحدهای شرکت پتروشیمی پارس می باشد. خوراک واحد، ۱۷۵ هزار تن اتیلن از واحد الفین نهم (پتروشیمی آریاساسول)، 420 هزار تن بنزن از آروماتیک چهارم (پتروشیمی برزویه) و در صورت نیاز تا ۴۰ هزار تن بنزن از آروماتیک سوم (پتروشیمی بوعلی سینا) و سایر منابع خریداری و تحویل واحد اتیل بنزن می گردد. محصول نهایی، ۶۴۵ هزار تن اتیل بنزن در سال می­باشد.

 

 ۳. واحد استایرن منومر Styrene Monomer :

 خوراک: ۶۴۵ هزار تن اتیل بنزن و محصولات نهایی آن۶۰۰ هزار تن استایرن منومر، 20 هزار تن مخلوط بنزن و تولوئن در سال

 

۴. بخش برون واحدیOffsite Facilities :

این بخش مشتمل بر واحد مخازن و خطوط لوله می باشد و با چهار مخزن ذخیره سازی LPG امکان ذخیره سازی ۱۲۰ هزارتن LPG به منظور صادرات از طریق کشتی را برای شرکت فراهم می نماید.

 

ویژگی های شرکت:

·یکی از تولید کنندگان بزرگ C۲+ در خاورمیانه.

·یکی ازتولیدکنندگان بزرگ استایرن منومر در دنیا

·دسترسی آسان به آب­های آزاد جهت صادرات محصولات LPG، استایرن منومر و تحویل به موقع آن

·بزرگترین تامین­ کننده نیاز داخلی استایرن منومر در داخل کشور که از این محصول برای تولیدات پلی ­استایرن و کالاهای مصرفی مختلف در صنایع پایین­ دستی استفاده می گردد.

·تزریق گاز طبیعی ( سوخت پاک )به شبکه‌سراسری‌گاز (IGAT) به مقدار حدود ‌‌۴۸ هزارتن در روز‌‌ (از طریق مجتمع گاز پارس جنوبی)

 شرکت در جهت منافع کلیه ذینفعان، توسعه صنایع پتروشیمی و تولید سوخت پاک حرکت می‌نماید. ما خود را متعهد می‌دانیم با استفاده از فناوری و دانش روز و با کیفیت فرآیندها و محصولات در راستای بهبود مستمر تلاش نماییم.