استحصال اتان

شرکت پتروشیمی پارس در ۲ اسفندماه ۱۳۷۷ تاسیس و به­ نام شرکت پتروشیمی عسلویه به ­ثبت رسیده و فعالیت­های مؤثر آن با تشکیل هیئت مدیره جدید از تاریخ 10/۰۷/78 شروع شد. نام این شرکت با تصویب در جلسه فوق­العاده مورخ 17/۰۲/79 به پتروشیمی پارس تغییر یافت.

استحصال اتان

نام انگلیسی :

Ethane

نام های دیگر :

Ethane

این شرکت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که در شمال خلیج­ فارس در بندر عسلویه می­باشد قرار دارد. این منطقه در حد فاصل ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و ۵۷۰ کیلومتری غرب بندرعباس می­باشد. فعالیت­های اجرایی مرتبط با آن از سـال ۱۳۷۸ آغـاز گردید. کل سرمایه­ گـذاری ارزی انجام شده ۷۲۰ میـلیون دلار و سرمایه­ گذاری­ ریـالی انجام شده ۲۸۳۵ میلیارد ریـال بوده است. پنجاه درصد سهام شرکت پلیمر آریاساسول نیز متعلق به شرکت پتروشیمی پارس می­باشد. شرکت پتروشیمی پارس از سه واحد تولیدی و یک­ بخش برون­ واحدی تشکیل شده است:

1-واحد استحصال اتان C۲+ Recovery & Fractionation :

۱- اتان: میزان تولید ۱میلیون و۶۰۰ هزار تن در سال می باشد که ۱میلیون و۲۶۷ هزارتن آن خوراک پتروشیمی آریاساسول و  ۳۳۳ هزارتن مابقی خوراک پتروشیمی جم را تامین می‌نماید.

۲-پروپان: میزان تولید ۹۸۰ هزارتن در سال می­باشد که از طریق اسکله‌های‌ شرکت‌پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی صادر می‌شود.

۳-بوتان: میزان تولید ۵۷۰ هزارتن در سال می­باشد که از طریق اسکله‌های شرکت‌پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی صادر می‌شود.

۴-گسولین: میزان تولید‌۸۶ هزارتن در سال می‌باشد که به عنوان بخشی از خوراک پتروشیمی‌های جم و نوری (برزویه)وسایر مشتریان داخلی استفاده می­گردد.

۲. واحد اتیل بنزن Ethyl Benzene :

 از دیگر واحدهای شرکت پتروشیمی پارس می باشد. خوراک واحد، ۱۷۵ هزار تن اتیلن از واحد الفین نهم (پتروشیمی آریاساسول)، ۴۴۰ هزار تن بنزن از آروماتیک چهارم (پتروشیمی برزویه) و در صورت نیاز تا ۴۰ هزار تن بنزن از آروماتیک سوم (پتروشیمی بوعلی سینا) و سایر منابع خریداری و تحویل واحد اتیل بنزن می گردد. محصول نهایی، ۶۴۵ هزار تن اتیل بنزن در سال می­باشد.

 ۳. واحد استایرن منومر Styrene Monomer :

 خوراک: ۶۴۵ هزار تن اتیل بنزن و محصولات نهایی آن۶۰۰ هزار تن استایرن منومر، ۱۴ هزار تن مخلوط بنزن و تولوئن در سال

۴. بخش برون واحدیOffsite Facilities :

این بخش مشتمل بر واحد مخازن و خطوط لوله می باشد و با چهار مخزن ذخیره سازی LPG امکان ذخیره سازی ۱۲۰ هزارتن LPG به منظور صادرات از طریق کشتی را برای شرکت فراهم می نماید.

ویژگی های شرکت

یکی از تولید کنندگان بزرگ C۲+ در خاورمیانه.

یکی ازتولیدکنندگان بزرگ استایرن منومر در دنیا

 دسترسی آسان به آب­های آزاد جهت صادرات محصولات LPG، استایرن منومر و تحویل به موقع آن

 بزرگترین تامین­ کننده نیاز داخلی استایرن منومر در داخل کشور که از این محصول برای تولیدات پلی ­استایرن و کالاهای مصرفی مختلف در صنایع پایین­ دستی استفاده می گردد.

 تزریق گاز طبیعی ( سوخت پاک )به شبکه‌سراسری‌گاز (IGAT) به مقدار حدود ‌‌۴۸ هزارتن در روز‌‌ (از طریق مجتمع گاز پارس جنوبی)

 شرکت منافع کلیه ذینفعان، توسعه صنایع پتروشیمی و تولید سوخت پاک حرکت می‌نماید. ما خود را متعهد می‌دانیم با استفاده از فن‌آوری و دانش روز و با کیفیت فرآیندها و محصولات در راستای بهبود مستمر تلاش نماییم

ماموریت این شرکت استحصال اتان، پروپان و بوتان از گاز غنی و تولید استایرن منومر با کیفیت مطلوب و عرضه آن در بازارهای داخلی و خارجی با ارزش افزایی حداکثری برای ذی نفعان است.

شرکت پتروشیمی پارس در کنار ماموریت ها و اهداف پیش رو، موضوعات زیست محیطی را در برنامه کاری خود پیش می برد به طوری که در کنار مجتمع های پتروشیمی در عسلویه به حفظ فضای سبز آن هم در شرایط آب و هوایی توجه کرده و برای توسعه این امر تلاش های عدیده ای را سرلوحه برنامه ریزی های خود داده است. تلاش برای جلوگیری از آلودگی هوا که با توجه به مطالعات ارزیابی کمی و کیفی صورت گرفته از آلاینده‌ها و اقدامات لازم جهت کنترل آنها در شرکت پتروشیمی پارس در حال انجام است و با روند رو به جلو این مسئله مورد رسیدگی قرار می گیرد.